Ponypaardenmarkt

De liefde voor paarden gaat net zo ver terug als de stamboom en misschien nog wel verder. Daarom was familie Hendriks met grote regelmaat te vinden op de pony en paardenmarkt in Den Bosch. Toen deze in 2004 stopte waren de kooplieden het eens; er moest iets voor in de plaats komen. Harry nam het initiatief en zo werd er datzelfde jaar nog een locatie gevonden. Sindsdien vindt er twee keer per maand een markt plaats bij Manege de Hinde in Wanroy. Bezoekers uit Groningen, Zwolle en België hebben hun weg gevonden naar deze gezellige pony en paardenmarkt.

Het is een ouderwetse markt waar de eigenaren nog nostalgisch door middel van handje klap verwisselen van paard of pony en betalen met cash geld. Er zijn gemiddeld 75 pony’s en paarden te vinden en zo’n 150 bezoekers. Ook Woldhuis VOF uit Zwolle is aanwezig met zijn halsters, dekens, en tuigen. Natuurlijk is er ook mogelijkheid voor een drankje en een hapje en zijn er diverse gasten die simpelweg de markt bezoeken voor een kop koffie en een dagje vertier.

Informatie:
De aanvoer van de pony’s en paarden is om 13.30 uur en de markt zelf begint om 15.00 uur en eindigt rond de koers van 17.00 uur. Uiteraard geldt zoals bij elke markt hoe eerder u komt hoe groter het aanbod.

Zoetendaal 6
5446 PC Wanroij

Entree: 5.00 euro per persoon, 7.50 euro per paard of pony.
De actuele informatie vindt u bij het nieuws op deze website.